Bröderna Andersson – design och kvalitet sedan 1914

Möbelhaus & Öhmans AB erbjuder Stockholms bästa priser på möbler från Bröderna Andersson.

Med stilsäker design, svensk kvalitet och oerhört bekväma soffor och fåtöljer har Bröderna Andersson glatt svenskarna i 104 år! Det är inte bara fantastiska och exklusiva möbler, det är en investering som kommer glädja kommande generationer. Då en mängd olika klädslar erbjuds kommer de alltid att kännas moderna. 

Det finns massor med möbler på marknaden, med olika prislappar, utseende och kvalité. Visst går det att få tag på en enkel fåtölj eller soffa för några tusenlappar på de stora lågprisvaruhusen. Men har du högre krav på bekvämlighet, kvalitet och estetik ska du leta i Bröderna Anderssons exklusiva sortiment av kvalitetsmöbler.

Svensk hantverkshistoria

Traditionen sitter verkligen i väggarna hos Bröderna Anderssons i Vetlanda. Verksamheten genomsyras av svensk kvalitet, småländskt hantverkskunnande och enorm yrkesstolthet. Redan 1914 började Gottfrid Andersson tillverka möbler hemma på gården innan sönerna Sven, Inge och Max tog över verksamheten 1946 och bildade Bröderna Anderssons Industrier i Ekenässjön AB. Tio år senare, 1956, har företaget växt ur verkstaden och det byggs en liten fabrik vid Vetlandavägen.

Idag efter ett antal utbyggnader har fabriken växt och har en produktionsyta på imponerande 30.000 kvm. 1996 tog kusinerna i tredje generationen över det anrika och framgångsrika möbelföretaget.

Det har alltid varit viktigt att ha hela produktionskedjan under eget tak utan mellanhänder. Det ger en trygg och unik överblick över allt som sker i produktionskedjan. Man syr all klädsel själva och har egen produktion av trästommar av hög kvalitet där man noggrant väljer det bästa träslaget beroende på produkt. Detta garanterar att du får en kvalitetsmöbel när du väljer Bröderna Anderssons!

Om Bröderna Anderssons unika design

Vår kvalitet har vi fått genom noggrannhet, förstklassiga material och vår gedigna kunskap av hantverket samt vår långa erfarenhet. Vår unika design är innovativ och kännetecknas av tidlöshet som känns modern generation efter generation. Våra sittmöbler passar in i olika typer av miljöer, oavsett det är modern eller en mer klassisk inredning i övriga rummet.

Men självklart är komforten den absolut viktigaste komponenten. Hos oss har vi ett flertal designers och produktutvecklare, men vi har också samarbete med fristående möbeldesigners. Flera av våra möbler har blivit moderna klassiker och hyllats av kritiker.

Våra vision är att ge möjlighet till stor variation av klädsel och tillval för att alltid kännas modern. Vi finner inspiration från allt mellan himmel och jord. Vi har ständigt nya idéer som vi noggrant testar. När vi kommit fram till en ny design tar vi en första prototyp i frigolit för att sedan skapa ett riktigt produktexemplar i trä och textil och göra finjusteringar innan modellen kan godkännas för produktion.

Vår unika kvalité

Hos oss är varje möbel ett omsorgsfullt hantverk. Vi väljer omsorgsfullt ut det bäst passande materialet från vår egen produktion av stommar som håller högsta kvalité.

Vi bearbetar alla stommarna med CNC-teknik för bästa resultat. Genom en teknik som kallas zinkning av stommarnas hörn får vi en optimal hållfasthet och stabilitet. Sedan spikas kraftiga nozagfjädrar fast med dubbla stift för bättre hållbarhet. Något vi närmast är ensamma om i branschen. Efter det fäster vi stoppningsmaterialet i stommen och tyget skärs till av avancerade dataprogram för 100% mönsterpassning.

Våra noggranna och erfarna sömmerskor syr samman alla delar på klädseln för att sedan klä möbeln med det färdiga tyget. Vi ytbehandlar möbelns ben med önskad träfärg för att bäst passa den valda klädseln. När detta är färdigt kvalitetskontrolleras den noggrant innan den emballeras för transport.